Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2018 13:22 - Българите - най-умните, велики и... злобни.
Автор: velizarpeshev123 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2363 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 29.11.2018 13:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Всички българи (или почти) се гордеем с историята си. Левски, Ботев... Винаги сме с гордо вдигнати глави, винаги сме знаещи, можещи.. можем всичко. Но другия.. той не може нищо. Той е тъп. Най-тъпия. В света. И му се подиграваме. На дрехите, кривия нос, кривите крака. Всичко му е криво. Ако щеш и името. А споменах ли Левски и Ботев? Сигурно всички ще си кажат "ама те са били велики не като сегашните българи" и тук се събужда националната ни гордост. А чували ли сме, че Ботев е бил сам? А кой е предал Левски на турците? Някой и да, българин. Навярно сме чували и думите на Константин Иречек за българите. И да не сме.. нищо не пречи да ги прочетем. И така... Българите сме велики, горди.. и също толкова жалки. В очите на някой друг разбира се. Все търсим вината в друг. Другия е тъп, а ние сме умници, невинни и голямата работа. Фукаме се. И все се оплакваме. Постоянно. От държавата, Бойко, майка ни, детето ни. Но НИКОГА не се оплакахме пред самите нас ОТ самите нас. Никога не се замислихме, че може и да не сме прави в нещо. В преценката ни за детето, майката, държавата.. Правим протести за смяна на правителството, народа живеел в бедност, не можело така трябвало да имаме висок стандарт на живот.. Но не мислим за последствията. Не мислим и за нас. Нямаме желание за нищо. О да, само за "висок стандарт на живот" и с тук се изтъркваме. И протестираме ли протестираме, че нямаме "1500 лв заплата както на Запад" и как Бойко ни крал, та ограбил. Всичко ни ограбил.. И все от нещо сме недоволни. И сега ще си кажете "тоя па кви ги говори има бедни хора дето няма какво да ядат а той лиже гъза на ЕС". Така ще си кажат някои. Но елементарната ни култура липсва. Защо ли? Защото навсякъде по света във всяка държава (най-вече Русия) има бедни хора. Винаги ще има бедни. Но да обърнем внимание, да се замислим над това: ПОМОГНАХМЕ ЛИ НА НЯКОЙ БЕДЕН? ДАДОХМЕ ли му топъл обяд, някой лев? ПОМИСЛИХМЕ ЛИ ЗА НЕГО? Или само хулим държавата? Искаме да живеем в Райската градина без никакви страдания, липси, бедни, всичко да е перфектно като по учебник. И точно тук е тънката част. Искаме перфектното. Във всичко. Във всеки. Перфектното тяло. Перфектната заплата. Перфектната майка, перфектното дете. А появи ли се някой "дефект" - следват хули, хули, хули.. Яко хейт. Сякаш живеем в някаква илюзия за "перфектната земя България" (в нашите представи), а всъщност живеем в "мазната кочина" (представата ни за реалност). И така си живеем, без да се замислим, че такова нещо като "перфектно" не съществува. НИКЪДЕ по света. И не ценим това, което имаме. Не ценим покрива над главата си, родителите, децата си.. Не ценим нищо, защото винаги е недостатъчно. Все не е така, както искаме. А какво искаме? Май и това не знаем. И хейтваме, хулим, обвиняваме. Яко.. всеки. Всичко. Това сме българите. Но това ли искаме да бъдем? Такива чувстваме ли се добре? В кожата си? Можем ли да обичаме? Да ценим?



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. morskipesni - Никой не се оплаква "от това и онова", напротив-хората са все по сдържани и разбрани
29.11.2018 14:06
Но в България царят хаос и беззаконие, потъпкват се вековни традиции, предатели ни водят по нежелан за нас БАНДИТСКИ път. Няма смисъл от оплаквания, а от ново национално обединение и революция.
цитирай
2. velizarpeshev123 - Така е
29.11.2018 14:38
Така е, но ако ще правим революция трябва да я направим внимателно и с мисъл, защото разни леви сили целят да са на власт. Единственото, което трябва да се оправи в България е беззаконието и хаоса. Върховенството на закона и уважението най-вече от БЪЛГАРИН към БЪЛГАРИН. Това е.
цитирай
3. rosiela - О-о-о-о-о-о, колко раздаване е паднало,
29.11.2018 18:33
но злобари и завистници край нямат. И простотиите, и те.
цитирай
4. krumbelosvet - Отражение
29.11.2018 21:37
Отражение от отражението на кривото огледало на медиите през последните 29 години.
Това е тоя пост.
Автора реди в първо лице множествено число, ОТ ИМЕТО НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ, колаж от всички обвинения казани накогаси. И от Иречек - чужденец, който има лаическата смелост да съди това, което не разбира...
И защо е това? Каква е ползата за народа ни? От такива приказки по медиите вече ЦИГАНИТЕ не ни броят за хора, имат се за по-горни. Щото на медиите е ЗАБРАНЕНО да говорат лошо за циганите. За българите може.
цитирай
5. krapetz - Прекрасен пост
30.11.2018 10:18
velizarpeshev123 : Благодарности и подкрепям и с петте си пръста, все в този дух. Бъди жив и здрав. На България и трябва контрареволюция, на революцията от 10.12.1989г.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: velizarpeshev123
Категория: Забавление
Прочетен: 19465
Постинги: 12
Коментари: 12
Гласове: 10
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930